IZR-Methode en IZR-Netwerk

IZR -Methode.

 

Harder & Verder, hart voor Perspectief is lid van het IZR-Netwerk. IZR® is ontwikkeld door Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) en staat voor Interactieve Zelf-resonantie.

 

De methode is gebaseerd op de door Prof. dr. Franz Ruppert uit Duitsland (München) ontwikkelde methode IoPT (Identiteit georiënteerde Psychotrauma Theorie en Therapie) en op beproefde trauma‐ en hechtingstheorieën.

 

Overeenkomst of verschil tussen IoPT & IZR?

Identity oriented Psychotrauma Therapy & Theory, de Identity-method met self-encounter zijn zoals gezegd door Prof. Dr. Franz Ruppert ontwikkeld en beschreven. Door Interakt in Tiel wordt het in het Nederlands vertaald en uitgelegd als IZR (Interactieve Zelf Resonantie), IZR-methode en Opstelling van het Verlangen.


Aart Harder van Harder en Verder, hart voor Perspectief is als IoPT/IZR‐begeleider door Interakt toegelaten tot het in Nederland en België actieve professionele IZR‐netwerk. Net als mijn collega’s in het IZR‐netwerk ben ik gedegen opgeleid in de toepassing van de methode.

We onderhouden onze kennis en vaardigheden door permanente educatie, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en blijven reflecteren op onze persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De IZR-methode staat gelijk aan de Intentiemethode. De keuze voor de naam IZR is gemaakt door Interakt. Internationaal wordt de naam Intention method gebruikt. Gegeven het belang van deze werkwijze, de samenwerking met collega's en het blijvend aansluiten op de ontwikkelingen in deze methode hanteer ik beide begrippen.

 

Voor verder informatie neem contact op met Harder & Verder

 

Individuele

e-IZR-begeleiding

 

e-IZR: jouw éigen IZR-proces ‘op afstand’ via videobellen.

 

Data en tijden

Op basis van afspraak met mij Aart Harder, IZR-begeleider,

 

Duur sessie

 Anderhalf á 2 uur

 

Locatie

Voor jou: thuis, op een rustige plek

 

Kosten

Kortingstarief i.v.m. coronamaatregelen:

€ 85,00 incl. btw per volledige sessie (incl BTW)

 

Beschrijving

Inmiddels heb ik al langere tijd ervaring met het begeleiden van mensen op afstand. Dat betekent dat mensen die door ziekte of geografische afstand of anders niet naar mijn praktijk kunnen komen ook kunnen werken met behulp van videobellen. Hoewel ik en veel van mijn cliënten de voorkeur geven aan de persoonlijke ontmoeting, blijkt tot ieders verrassing het videobellen, met enige flexibiliteit van beide kanten, tot zeer mooie resultaten te leiden! Zo ben ik tot de ontdekking gekomen dat het op afstand begeleiden van de IZR-processen via de moderne communicatiekanalen wel degelijk voor ieder tot de werkbare mogelijkheden behoort. We noemen dat e-IZR.

 

Hoe gaat e-IZR in zijn werk? 

Een e-IZR-proces verloopt in principe net zoals een Interactief Zelf-Resonantieproces/ intentie methode dat je tijdens een individuele begeleiding bij mij in de praktijk doorloopt: Je formuleert een intentie, verlangen of onderzoeksvraag, je schrijft die vraag op en we verkennen middels resonantieprocessen de diepere betekenis van die vraag. Daarvoor gebruiken we de woorden uit je verlangen / vraag en onderzoeken welke specifieke betekenis die woorden voor je hebben. Oftewel wat zeg je eigenlijk, als je dit verlangen hebt? Het proces maakt zichtbaar waarom je je verlangen nog niet hebt kunnen realiseren, wat de hindernissen zijn, wat je ongebruikte mogelijkheden zijn en in welke richting je verder kunt bewegen.

 

Wat heb ik nodig voor het e-IZR-proces?

Je hebt nodig:

  • een goede internetverbinding;
  • een smartphone of tablet met camera, of een laptop met camera;
  • een beetje vrije ruimte op je tafel / werkblad;
  • post-its (losse kleine notitieblaadjes);
  • pen of stift;

 

Hoe komt de online-afspraak tot stand?

Via je afspraak sta je ingepland ontvang je van mij een linkje waarmee je Zoom kunt activeren. Zoom is een – voor jou als cliënt gratis – videobel-mogelijkheid.

 

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn afspraak?

Als je nog geen ervaring hebt met onze werkwijze dan kun je het beste beginnen het artikel te lezen over Interactief Zelf-Resonantieproces die je vooraf onze afspraak gemaild krijgt.

Verder is het behulpzaam het boekje Stilstaan bij Trauma van Vivian Broughton te lezen.

Formuleer vervolgens je eigen intentie, verlangen, vraag of onderzoeksvraag waarmee je wilt werken tijdens de sessie. Bijvoorbeeld: ik wil gezond zijn. Of: ik wil rust. Of: hoe krijg ik een betere relatie met mijn kind? Kort en bondig werkt vaak goed. Schrijf jouw formulering voor jezelf op en neem die mee naar de video sessie.

 

Wie zijn de begeleiders?

De e-IZR-begeleiding binnen Harder & Verder wordt gegeven door Aart Harder

 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Door te bellen: 0651 580 633 of een email naar info@harderenverder.nl Na een email van jou neem ik zsm contact met je op voor het maken van een afspraak.

 

Hoe lang duurt een afspraak?

De tijd die ik voor jou proces reserveer is twee uur. Deze tijd is volledig beschikbaar voor jou..

 

Wat zijn de kosten?

Je betaalt voor een e-IZR sessie € 70,00 inclusief btw per uur Je betaalt achteraf via factuur of een betaalverzoek.

 

Kan ik mijn reservering annuleren?

Je kunt je afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Wanneer je binnen 24 uur voor aanvang van de e-IZR-sessie annuleert, of je afspraak vergeet of vergeet te annuleren, dan blijft de betaling aan Harder & Verder, hart voor Perspectief, conform de algemene voorwaarden gelden.

 

IZR - Netwerk.

 

Meer informatie over IZR® en het IZR‐netwerk vind je op

http://izr‐methode.nl